Yrttiliköörit ja -snapsit

Monista keskiajan yrteistä tulee maukkaita liköörejä ja snapseja. Testaamiani herkkuja ovat esimerkiksi seuraavat:
  • väinönputki (Angelica archangelika) ja raparperi (Rheum sp.) yhdessä, lisätään hieman hunajaa. Erikoinen väinönputki antaa huikean aromin tälle herkulle.
  • mustaseljanmarja (Sambugus nigra), lisätään hunajaa tai ruokosokeria, annetaan tekeytyä vähintään vuosi ennen tarjoilua. Erityisen hyvää flunssaan ja kuumeeseen, mutta myös hyvän mielitekoon.
  • mustaherukanlehti (Ribes nigrum)
  • piharatamon (Plantago major) siemen + hunaja on kärkikolmikossa ehdottomasti, parhaita makuja ikinä! Tätä superyskänlääkettä nauttii mielellään.
  • ruusun (Rosa sp.) terälehti
Valitaan mahdollisimman mauton 38-40% vodka. Lisätään marjoja, omenia tai omenan siemenkotia
tiiviskantiseen tölkkiin, ja kaadetaan vodkaa päälle niin, että ne peittyvät. Siemeniä ja hedelmien kiviä
riittää 1dl/ 5dl vodkaa. Yrttejä , kukkia ja lehtiä noin 2dl/5dl vodkaa. Yrttien annetaan liota alkoholissa
jonkin aikaa: 


kukat 2vk, lehdet 2-3kk, marjat, siemenet, kovat varret ja juuret 6-12kk. Sitten tuotos siivilöidään ja halutessa maustetaan varovasti hunajalla tai eri sokerilaaduilla. Maun annetaan tekeentyä siivilöimisen jälkeen vähintään vuoden ajan. Makeutta kannattaa lisätä varovasti, sillä yrttien maku jää säilytettäessä helposti yrttien maun alle.


Kuvassa tulossa omenapihlajanmarjalikööriä.

Mainokset

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google+ photo

Olet kommentoimassa Google+ -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: