Karhunlaukka on kevään sipuli

Karhunlaukan lehdet (Allium ursinum) maistuvat miedosti valkosipulille ja sopivat mainiosti salaattiin. Yritin kylvää sitä vuosikausia, kunnes sain ystävältä taimia. Ne viihtyvät hyvin, mutta eivät ole kolmessa vuodessa vielä levinneet.

Ongelmaksi karhunlaukan kanssa on, että se lehdet muistuttavat hyvin paljon hyvin myrkyllisen  kielon (Convallaria majalis) lehtiä, joita myös puutarhassani kasvaa. Toukokuun alussa kielo ei ole vielä noussut, ja toukokuun lopussa sekä kesäkuussa karhunlaukan lehdet tunnistaa niiden aromista. Juhannukseen mennessä karhunlaukka on kukkinut ja lakastuu pois.

.

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Google photo

Olet kommentoimassa Google -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggers like this: