Koivunsilmusnapsi

Koivunsilmuissa on paljon C-vitamiinia, ja olisi kiva säilöä se talveksi flunssakauden varalle. Olen kyllä kuivannut koivunsilmuja talveksi, mutta niitä voisi myös säilöä snapsina.

Tarvitaan vain maustamatonta viinaa, esimerkiksi Tapiota tai Suomi- viinaa, ja koivunsilmuja sekä tiiviskorkkinen pullo.Pulloon laitetaan 1/4 koivunsilmuja jo loput viinaa. Snapsi säilyy vaikka kymmenen vuotta tai kauemminkin. Siitä voi sitten joko maistella sormustimellinen tai sekoittaa se esimerkiksi lämpimään mustaherukkamehuun.

Koivu on perinteinen rohdos.  www.yrttitarha.fi – sivustolla kirjoitetaan koivusta näin:

Vaikuttavina aineina ovat flavonoidit, mm. hyperosidi. Niillä on virtsaneritystä lisäävä ja munuaisten toimintaa vahvistava vaikutus. Lisääntyneen virtsanerityksen ansiosta koivunlehtitee vaikuttaa parantavasti munuaisaltaan, munuaisten ja virtsarakon tulehduksiin. Koivulla on myös antiseptinen virusten ja mikrobien kasvua estävä vaikutus sekä fosfaatti- ja karbonaattityyppisten kivien muodostumista ehkäisevä vaikutus. Koivun kuori sisältää betuliinia, jota on sanottu koivukamferiksi. Koivuntuhkaa on käytetty syöpälääkkeenä, ja koivuntuohesta valmistettu terva on ollut rohto ihovaivojen hoitoon. ”

Keväällä kannattaa kerätä myös koivun hedeurpuja. Niitä voi leipoa leipä- tai pullataikinan sekaan.

Koivuallergikkojen ei kuitenkaan kannata silmuja eikä hedeurpuja maistella.

 

Vastaa

Täytä tietosi alle tai klikkaa kuvaketta kirjautuaksesi sisään:

WordPress.com-logo

Olet kommentoimassa WordPress.com -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Twitter-kuva

Olet kommentoimassa Twitter -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Facebook-kuva

Olet kommentoimassa Facebook -tilin nimissä. Log Out /  Muuta )

Muodostetaan yhteyttä palveluun %s

%d bloggaajaa tykkää tästä: